Mangsa Holocaust Kutuk Kekejaman Pengganas Zionis!

Ratusan mangsa Holocaust yang terselamat dan keturunan mereka menandatangani sepucuk surat yang disiarkan sebagai iklan dalam akhbar New York Times bagi mengutuk pembunuhan beramai-ramai rakyat Palestin di Gaza.

Holocaust-Sucks

Mereka juga menggesa orang ramai supaya memboikot sepenuhnya Israel. Menurut surat itu, mereka terdorong melakukan kecaman berkenaan selepas aktivis politik dan profesor Yahudi Elie Wiesel membeli iklan di media massa utama seluruh dunia untuk menuduh Hamas sebagai pembunuh kanak-kanak.

Wiesel juga membandingkan kumpulan pejuang Palestin itu dengan Nazi. Surat ditandatangani 327 Yahudi mangsa Holocaust itu ditaja Rangkaian Antarabangsa Yahudi Antizionis dan mereka menganggap Elie menodai sejarah untuk menghalalkan serangan Israel ke atas Gaza.

International Jewish Anti-Zionist Network in The New York Times
Keratan iklan disiarkan dalam akhbar The New York Times.[Baca]

Surat itu menyatakan, “Kami meluat dan marah terhadap manipulasi sejarah oleh Elie Wiesel bagi menghalalkan usaha Israel memusnahkan Gaza dan membunuh lebih 2,000 warga Palestin yang kebanyakannya kanak-kanak.

“Tiada apa boleh mewajarkan pengeboman ke atas tempat perlindungan Pertubuhan Bangsa-bangsa Bersatu, rumah, hospital dan universiti.

“Tiada alasan untuk menyekat bekalan air dan elektrik ke atas Palestin.”

Rangkaian Antarabangsa Yahudi Antizionis turut menyalahkan Amerika Syarikat kerana membantu Israel dalam operasi di Gaza tindak-tanduk mereka melindungi negara Yahudi itu daripada dikecam.

“Penghapusan bangsa bermula dengan kesenyapan dunia,” kata surat itu.

Surat berkenaan diakhiri dengan gesaan supaya Israel menghentikan sekatan ke atas Gaza dengan serta-merta serta penegasan supaya kezaliman itu ditamatkan sepenuhnya.-Agensi

Kami takkan berhenti

Sementara itu, Perdana Menteri negara haram Israel, Benjamin Netanyahu semalam berkata, serangan ke atas Gaza akan diteruskan selagi ia dirasakan perlu.

“Operasi ini akan disambung sehingga matlamatnya tercapai.

“Ia mungkin mengambil masa,” katanya.

Dalam serangan udara tentera Israel semalam, dua pemuda Palestin menjadi mangsa terbaru kekejaman rejim Zionis ketika pejuang terus melancarkan roket ke negara Yahudi itu.

Kekerapan serangan Israel semalam agak menurun berbanding kelmarin apabila 60 bom menggegarkan Gaza dan mengorbankan 10 penduduk awam, sebuah bangunan 12 tingkat juga runtuh.

Namun tiada tanda menunjukkan serangan akan dihentikan.

Tentera berkata, 20 “sasaran pengganas” di Gaza dibom pagi semalam (waktu tempatan) manakala pejuang Palestin melancarkan sekurang-kurangnya 20 roket atau mortar ke Israel.

Netanyahu berkata, Hamas perlu menanggung akibat daripada perjuangan mereka.

“Saya menyeru semua orang awam meningalkan sebaranag struktur yang menjadi tempat Hamas melakukan aktiviti ke atas kami. Semuanya menjadi sasaran kami,” katanya.-AFP

-Sentiasapanas.com

Holocaust-in-Palestine
Holocaust-in-Palestine [2]
Holocaust-in-Palestine [3]
Holocaust-in-Palestine [4]
Holocaust-in-Palestine [5]
Holocaust-in-Palestine [6]
Holocaust-in-Palestine [7]

Source: Palestinophobia

Bangunan tertinggi di Gaza musnah

Seorang lelaki melihat ke arah kediamannya yang musnah dalam serangan udara Israel. Foto: AFP
Seorang lelaki melihat ke arah kediamannya yang musnah dalam serangan udara Israel. Foto: AFP
GAZA – PALESTIN. Serangan udara terbaharu yang dilancarkan Israel awal pagi semalam bukan sahaja meragut dua lagi nyawa rakyat Palestin, tetapi turut memusnahkan salah sebuah bangunan tertinggi di wilayah itu.

Serangan ke atas bangunan pangsapuri dan pejabat itu telah mencetuskan satu letupan besar dan mencederakan lebih 20 penduduk lain.

Pegawai Palestin memaklumkan, 70 keluarga tinggal di bangunan 13 tingkat itu dan ratusan jiran yang tinggal di kawasan berhampiran juga diarahkan berpindah berikutan bimbang bangunan tersebut runtuh.

Sementara itu, sumber perubatan Palestin mengesahkan 90 keluarga telah dihapuskan rejim Zionis dalam pertempuran berterusan ke atas Genting Gaza.

Jurucakap Kementerian Kesihatan, Dr Ashraf Al-Qudra berkata, Israel telah mengeluarkan keluarga Joudeh daripada rekod awam, dan pembunuhan beramai-ramai ini juga menyebabkan 89 keluarga lagi mengalami nasib sama.

Menurut Middle East Monitor, sehingga kini, angka korban di Gaza terus meningkat kepada 2,120 orang termasuk 577 kanak-kanak, 260 wanita dan 101 warga tua.

Source: Palestinophobia

Peperangan tamat, Palestin-Israel berdamai

Foto EPA
Foto EPA
PEPERANGAN tujuh minggu di Gaza ditamatkan semalam selepas Israel dan Palestin setuju berdamai.
 
Kejayaan tersebut hasil dari runding Palestin dan Israel, bersama kerajaan Mesir.
 
Israel bersetuju untuk membuka sempadan supaya bantuan kemanusiaan dan bahan binaan dapat memasuki Gaza. 
 
Pihak Israel juga bersetuju meluaskan zon perikanan Gaza, lapor theguardian.
 
Sempadan Rafah juga akan dibuka semula. 
 
Kata putus tersebut disambut oleh pengumuman masjid-masjid di Gaza selepas pesanan ringkas dari Hamas diterima mengenai kemenangan tersebut.
 
Berpuluh ribu penduduk Gaza gembira dan meraikan kemenangan tersebut.

Source: Palestinophobia

Netflix open sources internal threat monitoring tools

Netflix has released three internal tools it uses to catch hints on the Web that hackers might target its services.

“Many security teams need to stay on the lookout for Internet-based discussions, posts and other bits that may be of impact to the organizations they are protecting,” wrote Andy Hoernecke and Scott Behrens of Netflix’s Cloud Security Team.

One of the tools, called Scumblr, can be used to create custom searches of Google sites, Twitter and Facebook for users or keywords. The searches can be set to run regularly or be done manually, they wrote.

To read this article in full or to leave a comment, please click here

Source: PCWorld